Op weg met Filosofira

Elvira Filosofira, Say What?

Ik was net mijn baan verloren en positief als ik ben maakte ik een grapje.. Maar wat nu? Ik ga een studie filosofie doen… haha Elvira Filosofira! Zoals wel vaker vond ik het grapje zelf heel geestig en moest ik er zelf het hardst om lachen. In elke grap zit een kern van waarheid.

Dit bleek later toen deze grap in mijn hoofd bleef hangen, samen met het idee en de wens om heel veel mensen te gaan helpen! Dit was eigenlijk al het idee nadat ik mijn studie Sociaal Pedagogisch hulpverlening had afgerond… Nu blijkt alles wat ik daarna heb ondernomen samen te vallen en mij klaar gestoomd te hebben voor Filosofira.

Met dit platform wens ik heel veel mensen te bereiken die willen groeien en bloeien! Je mag mij graag en leest daarom deze blog of je bent op recht nieuwsgierig naar wat Filosofira doet, ik zou zeggen een zeer kritisch welkom, gaaf dat je een kijkje neemt bij:

Op weg met Filosofira

Terwijl je filmpjes bekijkt en blogs leest is niets van wat ik zeg een vaststaand gegeven, mocht je iets zien waarmee je het niet eens bent of waarvan je denkt dat er verbetering mogelijk is dan hoor ik dit graag. Filosofira gaat graag de dialoog met je aan. Ik geloof dat alles betrekkelijk is op tijd met de inzichten en lessen van die tijd. Niemand heeft de hele waarheid in pacht. Ik geloof dat iedereen ontzettend veel van elkaar kan leren en deel graag mijn inzichten met jullie.

Ik gooi er gelijk even wat leerzaams tegenaan… Wist je dat het woord filosoof komt van de griekse woorden Filos en Sofia? Waarin Filos vriend en Sofia Wijsheid betekend. Wist je dat google mijn Filos (vriend) is en dit heeft Sofia mij (wijs) gemaakt:) Ik hou van woordspelletjes en jij? Blijkbaar hou ik ook veel van kennis van wijsheid, dit is hoe een oudere Griekse heer Nico mij in het plantsoen te Leiden uitlegde wat filosofie betekend. Afgelopen zomer kwam ik deze bijzonder geleerde man tegen in het park, hij kwam op mijn pad en spoorde mij aan door te gaan met Filosofira. We raakten spontaan echt aan het filosoferen, voordat hij van mijn plannen afwist, mooi he?

Voordat ik al te veel de filosofie induik zal ik je nog wat meer vertellen over Filosofira! De naam Filosofira zal niet meteen duidelijk aangeven wat ik precies doe. Daar is wat uitleg voor nodig, het is niet mijn sterkste kant maar aangezien de meeste mensen er van houden zal ik dit proberen kort en bondig te doen.

Op mijn 30e nog eens tijd en energie steken in het starten van een lange studie waarbij ik niet precies zelf kan bepalen wat ik ga leren lijkt mij wat drastisch. Zeker omdat ik dan kostbare tijd verlies. Tijd die ik niet gelijk in kan zetten om aan mijn missie te werken. Namelijk met inspiratie, motivatie, filosofie, coaching en visagie jou op weg helpen om te groeien en ontwikkelen op het gebied van (zelf): vertrouwen, reflectie, onderzoek, waardering, liefde en kennis.

Dus tenzij een opleiding/universiteit mij nu een geweldig aanbod doet om op mijn tempo een studie te doen en mij als ambassadrice in te zetten is het niet mijn plan om 4 jaar ergens achter te verschuilen. Mocht het een aanbod zijn dan hoor je mij niet klagen. Ik ben ten slotte niet voor niets bezig om het op weg met Filosofira Sunshines membership op te zetten waarin o.a. geleerd kan worden van de korte lessen/ workshops die ik ga volgen. Ik hou van leren. Maar dan hoef ik mij er niet achter te verschuilen en ben ik een fantastische ambassadrice. Medewerkers van o.a. MAC Cosmetics en Hudson’s Bay kunnen jullie vertellen hoe een mega enthousiaste ambassadrice ik ben. Je zou mij ook een fan kunnen noemen die wanneer ze ergens achter staat van nature heel veel reclame maakt, kijk ik ben gelijk realistisch en kan de dingen van meerdere kanten bekijken, heerlijk lekker filosoferen. Kort en bondig he? oke… oeps…

Multipassionate

Ik ben een Multipassionate. Say What again? Ja echt he, ik had ook geen idee wat het was maar ik ben zo blij dat het bestaat want er is eindelijk een benaming voor mij. Bekenden beschrijven mij als een kolibrie, iets met alles tegelijk willen. En nee dat levert bij een perfectionist helemaal geen stress op… Zo fijn dat ik eindelijk mensen in mijn leven heb gekregen die goed geaard zijn en yoga heb ontdekt. Dat ik daarvan leer om stress te beheersen en ‘joepie’ dat ik dat graag deel met de mensen die zoals ik soms een ‘chillpil’ kunnen gebruiken;) Fijn dat ik ook begin te leren om nu enkele van die goede ideeën uit te werken in plaats van er alleen maar meer ideeën bij te laten komen en deze in rook op laat gaan. Nee dat doe ik niet meer, en ook geen baan meer om mij in drukte te kunnen verschuilen. Vanaf heden ga ik die goede ideeën uitwerken en wat een feest want hier kan je mee genieten! Oh ja is met dit stuk duidelijk geworden dat een multipassionate enthousiast is, veel ambities heeft en van daaruit ook veel ideeën? Nu wel. Ook hoe ik het met Filosofira positief ga in zetten:)

Het volgende stuk heb ik geschreven toen ik nog volop bezig was met de ontwikkeling van Sunshine members. Daarin neem ik je graag nog meer mee op weg met Filosofira. 

Ik zal je nog even in spanning houden en later vertellen hoe je all the way (nog net niet in de badkamer, nou ja misschien soms) kan meegenieten. Ik wil beginnen, ik wil het doen, ik wil het uitvoeren, ik wil mensen helpen en dromen laten bereiken op een een originele unieke manier, heel boring maar waar namelijk als:… ja tromgeroffel de beste versie van zichzelf! Veel uitgesproken ik help je de beste versie van jezelf te worden, ja ja wie kan je anders zijn? Nou het ‘fake’ vliegt je om de oren en het is soms een ware uitdaging om jezelf te zijn. Het is mijn stelling dat ‘succes’ zo een mooi woord om over te filosoferen, want ja wat is succes? pas komt als je dit kan, en jezelf ‘whoehoe’ bloot geeft. Ik ben er mee bezig en ik kan je vertellen dat is wel een dingetje hoor, zeker als perfectionist, omdat ik van mijzelf hoge verwachtingen heb, bijvoorbeeld over hoe ik mij wil presenteren. Soms blijkt wanneer ik er mee bezig ben een tegenstelling van de werkelijkheid… Wel een mega gaaf dingetje waarin ik mij ga onderdompelen en waar ik van alles over ga delen:) Dit alles wil ik gaan uitwerken tot een leuk interessant bedrijf! Ik neem je dus echt mee op weg, daarin kan ik je leren en moeite en energie besparen van wat ik allemaal al heb geleerd. Met mijn levenslessen ga ik anderen helpen voorkomen in plaats van lang genezen. Wanneer je op tijd om hulp vraagt, deze kan accepteren, aannemen en weet dat je er nooit alleen voor hoeft te staan dan zal er nog steeds genezing nodig zijn maar is het helingsproces veel efficiënter en zal je je sneller beter voelen. In veel genezing processen kan ik mij voorstellen dat je je alleen kan voelen maar onthoud dan het volgende:

Je bent niet alleen iedereen heeft een probleem!

Probleem klinkt alleen zo negatief, maak van je probleem een uitdaging en de (lijdens) weg wordt een leuke, interessante uitdaging. Een weg die je stap voor stap gaat bewandelen en waarin je trots gaat zijn op de overwinningen en doelen die je gaat behalen.

Niet alleen maar samen. Neem jij de uitdaging aan? Ga je mee op weg met Filosofira? Zodat je daarna altijd actie onderneemt of bewust stil gaat staan om te blijven groeien en ontwikkelen en je automatisch bewuster werkt aan je gezondheid. En dat je, je bewust bent van je lichamelijke en geestelijke behoeftes en je zelf: vertrouwen, reflectie, onderzoek, liefde, waardering en kennis zal toepassen wanneer je dit nodig hebt. Wat ook betekend dat je het erkent wanneer je hulp nodig hebt, en de bij jou best passende hulp kan inschakelen.

I love to share to grow everywhere I Go!

Je gaat vrienden maken, jezelf verbazen en verwonderen van wat een mooie dingen er allemaal mogelijk zijn die je nooit voor mogelijk had.

Wat ik te bieden heb dat kan je ontdekken als je mij gezellig volgt. Je kan geregeld nieuwe verhalen en filmpjes verwachten. Ik wil je uitdagen met actuele kwesties en levensvragen, je aan het denken zetten, in de actie modus. Een schop onder je kont geven om meer of juist bewust minder en daardoor meer uit het leven te halen dan dat je krijgt als je genoegen neemt met iets makkelijks. Ik ben een perfectionist en ben nog nooit gegaan voor de makkelijkste weg! Ik wilde altijd juf worden, toen ik bijna klaar was met de havo bedacht ik mij nee dat moet het niet worden, de 9 tot 5 baan. Niets negatiefs over banen met ritme, want ik denk dat het fantastisch en heel goed voor mij als hoogsensitief persoon met een lichamelijke beperking zou zijn. Ik denk eigenlijk dat meer mensen banen met ritme juist fijn zouden vinden! Soms denk ik was ik daar maar voor gegaan, regelmaat en ritme dat zou makkelijk zijn. Maar als ik dat had gedaan dan was ik niet de persoon die ik nu ben, dan had ik niet de uitdagingen gekend die ik nu heb gekend, en de ervaring die nodig is voor wat ik graag wens te doen! Met op weg met Filosofira ging ik op zoek naar mijn precieze missie, die begon met zeker weten dat ik veel mensen wilde helpen. Inmiddels weet ik al zo veel meer. Ik weet ook dat de mensen die ik kan helpen er in ieder geval (langzaam aan) voor open dienen te staan! Sta jij er voor open?

Coachen, begeleiden, motiveren, dat is waar ik goed in ben. Ook kan ik je prachtig mooi maken, niet te mooi want dat is zo boring. Geheimpje: ik hou niet zo van de instalook voor in real life. Ik wil je laten stralen maar wel zoals jij bent, de mooiste versie van je raad het al jezelf! Niet een insta ‘bitch’ met heel veel kilo make-up zodat we je prachtige individu niet meer kunnen zien! Zonde, dus neem een kijkje wat Filosofira visagie allemaal bied. Wil je opgemaakt worden en tegelijkertijd een peptalk (coaching) voor je 1e, 2e, of 3e date omdat je er elke keer zo geweldig als jezelf uit wilt zien met de fijnste mindset of omdat je de pep gewoon zo lekker vindt? Of wil je, daar is hij weer, jezelf op de kaart, euh op het beeldscherm zetten? Laat dit dan echt jezelf zijn en schakel mijn hulp in om je te begeleiden/motiveren en niet een onherkenbare versie van jezelf neer te zetten. 

Doordat ik mensen goed aanvoel zal je met mij snel tot een resultaat komen en ik zal je stimuleren om echt wel iets meer blush op te doen als dat in mijn professionele mening nodig is voor de beste versie van jezelf. Wil jij echter liever als sneeuwwitje te boeken staan dan heb ik daar respect voor. Wil je meer zichtbaarheid in je bedrijf? De woorden op je website wat vrolijker? Ook dan ben je bij mij op de juiste weg in plaat van aan het ‘juiste adres’. Doordat ik zelf dit proces doorgegaan en aan het ondergaan ben kan ik je motiveren en vertellen hoe het is. Als filosofie liefhebber denk ik dat dit een altijd doorgaand proces is en dat je als ondernemer altijd aan het ontwikkelen bent. Vandaar ook de al zeg ik het zelf mooie benaming: Op weg met Filosofira. Want op weg, ontdekking, aan het leren, zal ik altijd zijn. Ondertussen wil ik gewoon nooit uitgeleerd zijn en zal ik allerlei cursussen en mini opleidingen doen om Filosofira tot een nog grotere multipassionate ‘professional’ te maken. Zoals je uit mijn betoog hebt kunnen opmaken sta ik ook meer dan open om als ambassadrice te werken, echter zal ik altijd eerst het product, de dienst of educatie willen testen voordat ik dit met mijn filosofie, schrijf, presentatie, model kunsten aanbeveel.

Herhaling schijnt goed te zijn, want pas dan dringt het tot je door. Dus bij deze een belangrijke reminder:

Je bent niet alleen iedereen heeft een probleem!

Dus ga je niet alleen bij de pakken neer zitten maar samen de uitdaging aan? Laat mij en de nieuwe vrienden die je als Sunshine member ontmoet je op weg helpen met Filosofira om je probleem om te gieten tot uitdaging. Ga mee op weg met Filosofira waar je uitgedaagd zal worden om dan toch echt die bla bla maar oh zo fijn beste versie van jezelf te kunnen zijn.

Met Filosofira vlieg je straks achter je dromen aan omdat je de focus van probleem naar uitdaging verlegt, zo kan je meer focussen op de mooie uitdagende dingen van het leven en je dromen eerder achterna gaan! Pijn mag er ook zeker zijn, alleen hoef je de pijn nu niet meer alleen te dragen.

Je kan contact met mij opnemen op de manier die voor jou prettig is.

Omdat ik practice what I preach leg ik je graag uit hoe ik contact wens te hebben. Het is belangrijk om niet altijd online te zijn en ook wel eens onbereikbaar, daarvoor kan je binnenkort mijn gratis wifivrije woensdag challenge volgen. Dit onbereikbaar zijn kan je alleen vanuit vertrouwen doen en ook daar kan ik je bij helpen.

Ik stel het op prijs wanneer je tussen 8 uur in de ochtend en 11 uur in de avond contact op wil nemen per Whatsapp, en telefoontjes het liefst tussen 9 en 9 uur, tenzij anders besproken..

Andere manieren van contact leggen kan altijd! Ik zal er naar streven om binnen 3 dagen antwoord te geven of terug te bellen. Doorgaans zal ik op dolle dinsdag en vrolijke vrijdag hier de tijd voor inplannen. Dit doe ik op deze manier omdat ik denk dat elk contact moment echte aandacht verdiend. Ik sluit af met een quote van mij die daar op aansluit: Kwaliteit verdient tijd!

Ik wens je voor nu veel filosofeer, leer en groei plezier op mijn platform en ik zie je in de toekomst graag mee op weg met Filosofira!

Zonnige groet, 

Elvira Waardenburg

Geef een antwoord

Sluit Menu